Με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση συναντήθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ιορδάνης Τζαμτζής, Παύλος Βογιατζής και Τιμολέων Κοψαχείλης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προτάσεις τις οποίες κατέθεσαν στον υπουργό, για την βελτίωση της τροπολογίας που κατέθεσε στη Βουλή με την οποία θα συνταξιοδοτούνται οι αγρότες στα 62 τους χρόνια με 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ ή με διαδοχική ασφάλιση και σε άλλα ταμεία.

Οι βουλευτές τόνισαν στον κ. Βρούτση, ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί επαρκώς η δυνατότητα συνταξιοδότησης των αγροτών με διαδοχική ασφάλιση συνολικά 40 ετών, με τελευταίο φορέα τον ΟΓΑ και τουλάχιστον 15 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ.

Ταυτόχρονα επεσήμαναν ότι πρέπει να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις και εφόσον έχουν πληρώσει οι αγρότες από το 1988 τις ασφαλιστικές τους εισφορές,  να μπορούν να «βγουν» στην σύνταξη με 35 χρόνια ασφάλισης.

Ακόμη, πρότειναν να υπάρξει δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών ετών, στρατού και σπουδών για τους αγρότες.

Οι βουλευτές  τόνισαν ότι με την πολύ μεγάλη αλλαγή που επιφέρει η τροπολογία του υπουργού Εργασίας, δικαιώνονται οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς.

Π.Ρ.