Από τη μέρα που μπήκε η Ελλάδα στο διαβόητο Μνημόνιο, οι δημοσιονομικοί αριθμοί έχουν γίνει κομμάτια της ζωής μας. Τα στοιχεία, που έχουν αντικαταστήσει σε πολλές περιπτώσεις την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης και των μελών του κοινωνικού συνόλου, παρακολουθούνται ως... Ευαγγέλιο.

Δύο αριθμοί που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες δείχνουν γιατί η εμμονή σε στρεβλές πολιτικές βλάπτει τον -θεωρητικό- στόχο των σχετικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης «κόστισε» το ποσό των 133.580.000 ευρώ στα δημόσια ταμεία. Οι πολίτες «πάγωσαν» όπως και τα δημόσια έσοδα. Παρά το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα -αφού το να βάζεις «φωτιά» στην τιμή του πετρελαίου εν μέσω περικοπών μισθών, συντάξεων και ανεργίας είναι έγκλημα- η τρόικα επέμενε για τη διατήρηση της ρύθμισης.

Επόμενο βήμα, το θέατρο του παραλόγου με τον ΕΝΦΙΑ. Ο ετεροχρονισμός της καταβολής των δύο δόσεων, εξαιτίας των λαθών στον σχεδιασμό του νόμου κόστισαν 546 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Και μπορεί τα ποσά να εισπραχθούν για τον φόρο ακινήτων, το ταμείο, όμως αυτή τη στιγμή είναι μείον κατά 679 εκατ. ευρώ. 

Αυτά για τους λάτρεις των αριθμών και της τρόικας...