Ένα περιστατικό που μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο περίεργο, έλαβε χώρα σήμερα στη Βουλή με πρωταγωνιστές τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη και τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση, λίγο μετά την κόντρα τους στην Ολομέλεια.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να εκμαιεύσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για το ευρώ σε περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση.

Μετά από κόντρα που είχε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ με τον κ. Βούτση σχετικά με το πως θα αντιδρούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση στη Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης κατευθύνθηκε προς το γραφείο των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Από εκεί πήρε τηλέφωνο τον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στους δημοσιογράφους, δίχως να ενημερώσει τον συνομιλητή του, ενώ τα πρώτα είκοσι δευτερόλεπτα της συνομιλίας ήταν σε ανοιχτή ακρόαση.

Ο κ. Γεωργιάδης ενώ μιλούσε επαναλάμβανε όσα φέρεται να του έλεγε ο συνομιλητής του. Αρχικά τον ρώτησε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε δημοψήφισμα και ο κ. Βούτσης του απάντησε - σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ προς τους δημοσιογράφους: «Εγώ το μόνο που είπα ήταν ότι θα εμπιστευτούμε το λαό».

Μάλιστα, επέμεινε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε και μέσα στη Βουλή πως αν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση θα ζητήσει δημοψήφισμα, αν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν ευοδωθούν.