Στις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατία αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος υιοθετεί την φράση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή «είναι ο πυρσός που περνά χέρι με το χέρι από γενιά σε γενιά». 

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου είχε την τιμή να παρακολουθήσει ο ίδιος την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην ΟΝΝΕΔ για την διαδρομή της ΝΔ, και ανέβασε και το σχετικό βίντεο.

Ο κ. Οικονόμου επίσης αναφέρει ότι είναι απαραίτηση η συζήτηση για την διεύρυνση της κεντροδεξιάς η οποία όπως χαρακτηριστικά λέει «είναι μια πολύ σημαντική κουβέντα που δεν πρέπει και είμαι σίγουρος ότι δεν θα εκφυλιστεί σε μια ποδοσφαιρικού τύπου μεταγραφολογία.»

Αναλυτικά η ανάρτησή του: 

Το Σάββατο στη Χαλκιδική, ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από τότε που ο εθνάρχης ίδρυσε τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αυτά τα 40 χρόνια η Νέα Δημοκρατία έδωσε στο τόπο 5 πρωθυπουργούς, εκατοντάδες πολιτικούς που συμμετείχαν σε κυβερνήσεις, θεσμικές θέσεις, και είχαν συμμετοχή σε καθοριστικές για το τόπο αποφάσεις.

Αυτά τα 40 χρόνια εκατομμύρια άνθρωποι, εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη, γενιές και γενιές αγωνιστών, άλλος λίγο και άλλος περισσότερο, έγιναν κομμάτι της ιστορίας της μεγάλης μας παράταξης. Κομμάτια του μπλε και του γαλάζιου που 40 χρόνια τώρα είναι τα χρώματα μας, τα ίδια τα χρώματα της πατρίδας μας. Η συμπλήρωση των 40 χρόνων, μας βρίσκει με την κρίση να εξελίσσεται. Η πολιτική προσέγγιση της κρίσης αυτής, επηρέασε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους τη σύνθεση της Νέας Δημοκρατίας από το 2010 και μετά.

Η συζήτηση για την επανένωση, την ανασύνταξη, την διεύρυνση της κεντροδεξιάς έχει ήδη ανοίξει. Τα θέματα πολλά και σε ορισμένες περιπτώσεις ιδιαίτερα δύσκολη. Είναι όμως μια συζήτηση που πρέπει να γίνει. Ο ρόλος, η φυσιογνωμία, οι πολιτικές, η ταυτότητα και κυρίως η αυτοκριτική και το νέο αφήγημα της κεντροδεξιάς που χρειάζεται μια χώρα που γονάτισε η κρίση, είναι μια πολύ σημαντική κουβέντα που δεν πρέπει και είμαι σίγουρος ότι δεν θα εκφυλιστεί σε μια ποδοσφαιρικού τύπου μεταγραφολογία. 

Αυτά όμως μπορούν να περιμένουν μέχρι να γιορτάσουμε, να θυμηθούμε και να τιμήσουμε. Από τις πολλές και μεγάλες στιγμές που έχω ζήσει στους κόλπους αυτής της παράταξης , τίποτα δεν εκφράζει καλύτερα αυτό που νιώθω για τη διαδρομή που είχα την τιμή να παρακολουθήσω από τα λόγια του Κώστα Καραμανλή, λόγια που δεν θα μπορούσαν να ακουστούν αλλού παρά σε συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.