Το ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν περνάει τις καλύτερες ημέρες της πολιτικής του καριέρας είναι λίγο – πολύ γνωστό.

Με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να συρρικνώνονται ακόμη περισσότερο από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του Κινήματος και έχοντας αναλάβει καίριες θέσεις στις πιο σκοτεινές ημέρες που βίωσε η χώρα στη σύγχρονη ιστορία της αντιμετωπίζει την αδιαφορία του εκλογικού σώματος, αλλά και τις έξαλλες εσωκομματικές αντιδράσεις από το Παπανδρεϊκό μπλοκ (τουλάχιστον απ' όσους έχουν απομείνει).

Τόσο για τις πολιτικές επιλογές του, όσο και για τις προσπάθειες του να αναβαπτίσει το Κίνημα και να το πλασάρει στο εκλογικό σώμα ως «Δημοκρατική Παράταξη» προσπαθώντας να περισώσει ό,τι μπορεί από τα συντρίμμια του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος.

Η αφεντιά του έφτασε μέχρι το εξωτερικό. Και όχι για καλό βέβαια, με τα αρνητικά δημοσιεύματα βλέπουν συχνά – πυκνά την εμφάνισή τους στον διεθνή Τύπο. Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και η ανταπόκριση της αυστριακής Wiener Zeitung, που πέραν των όσων γράφει για την εκλογική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, φιλοτεχνεί και το προφίλ του προέδρου του χρησιμοποιώντας διόλου κολακευτικά σχόλια:

«Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να είναι λαμπρός ρήτορας και πανέξυπνος στη στρατηγική, από τους πολιτικούς αντιπάλους του και το μέσο Έλληνα θεωρείται μάλλον υπερόπτης, παντογνώστης και είναι αναμφισβήτητα ο πιο μη δημοφιλής από τους κορυφαίους πολιτικούς».

Τον πήρανε χαμπάρι μέχρι και στην Αυστρία...

Π.Β.