Εντυπωσιάστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2014» την οποία την παρακολούθησε σήμερα το πρωί από το παρατηρητήριο «Αετός» στον ακριτικό Έβρο, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Από ότι πληροφορηθήκαμε, ρώτησε επανειλημμένως τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο για όλα τα οπλικά συστήματα που έβλεπε να συμμετέχουν στην τελευταία φάση της άσκησης , τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα.

Οι βολές  αλλά και οι επιθετικές ενέργειες ανακατάληψης εδάφους ήταν τόσο πετυχημένες που ικανοποίησαν ακόμα και την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου. Περήφανος για το αποτέλεσμα της άσκησης ήταν και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που αποτέλεσε τον αρωγό στο «ξεσκούριασμα» των Ενόπλων Δυνάμεων από τότε που ανέλαβε υπουργός. Ο πρωθυπουργός μετά από συνεννόηση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ έδωσε 10ημερη άδεια σε όσους συμμετείχαν στον «Παρμενίων 2014». Μάλιστα επισκέφτηκε την υπαίθρια έκθεση που είχε στηθεί πίσω από το παρατηρητήριο «Αετός» και δεν βιάστηκε καθόλου να τη γυρίσει και μάλιστα συνομιλούσε με τους χειριστές του κάθε οπλικού συστήματος για αρκετή ώρα.

Γ. Κοκ.