Τα πρόσφατα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΔΗΜΑΡ είναι καταφανέστατα, οι επαφές υπαρκτές και ο κοινός τόπος δεδομένος. Σε αυτό το πλαίσιο ο χαιρετισμός του γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Βίτσα στο συνέδριο του κόμματος του Φώτη Κουβέλη ήταν κάτι παραπάνω από θερμός.

Πολλοί έφτασαν να υποθέσουν πως ο κ. Βίτσας απευθυνόταν... σε μέλη του κόμματος του, την πάλαι ποτέ Ανανεωτική Πτέρυγα του Συνασπισμού και αυτό φάνηκε από την αρχή κιόλας της ομιλίας του:

«Φίλες και Φίλοι,

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σε πολλούς συντρόφους αγώνων και ελπίδων. Ανάμεσα σε φίλους χρόνων.

Σε όλες και σε όλους σας, απευθύνω τον ειλικρινή και συντροφικό, έξω από εθιμοτυπίες και στερεότυπα, χαιρετισμό του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τις ευχές όλων μας για την επιτυχία του συνεδρίου σας».

Πέραν της αβροφροσύνης, η ομιλία του κ. Βίτσα περιείχε παρά πολλές αναφορές στη συνεργασία των δύο κομμάτων, απευθύνοντας σχεδόν ανοιχτή πρόσκληση στη ΔΗΜΑΡ για συνεργασία.

«Για να εργαστούμε μαζί για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής συμφωνίας για την αναδιανομή, την ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη. Μιας συμφωνίας εθνικού χαρακτήρα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό», είναι μία χαρακτηριστικότατη αποστροφή του λόγου του.

Το υπαρκτό φλερτ μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται πως αποδίδει καρπούς!