Ο Φώτης Κουβέλης προανήγγειλε τη συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είπε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας και εμμέσως ζήτησε εκλογές για να αλλάξει η κυβέρνηση. 

Η διαφαινόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ όμως έχει θετικό αντίκτυπο, σε πολλά στελέχη του παπανδρεϊκού στρατοπέδου. 

Πριν από τις ευρωεκλογές είχε σχηματιστεί από το Φώτη Κουβέλη και παπανδρεϊκούς η προοδευτική συμμαχία ,στην οποία συμμετείχαν πολλοί από τους πρώην συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου. 

Εκτός του Πάνου Μπεγλίτη που αποχώρησε νωρίς, οι υπόλοιποι παραμένουν στο χώρο ενεργοί. Μάλιστα υπάρχουν και άλλα στελέχη τα οποία βρίσκονται τώρα στο περιθώριο και είναι έτοιμοι να ενεργοποιηθούν ξανά. 

Στόχος να αποτελέσει η ΔΗΜΑΡ Δούρειο Ίππο για την θεσμική είσοδο στο ΣΥΡΙΖΑ παπανδρεϊκών οι οποίοι εδώ και καιρό έχουν ταχθεί θετικά απέναντι στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Μάλιστα ακόμη και σε δημόσιες τοποθετήσεις του υπογραμμίζουν την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να τερματίσει άμεσα τη συνεργασία με τη ΝΔ και να υπάρξει άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι επόμενοι μήνες θα είναι κάτι παραπάνω ενδιαφέροντες καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως θα φανεί ποιοί είναι εκείνοι που τορπιλίζουν τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης και ποιοί είναι εκείνοι που πριόνιζαν συστηματικά την Ελιά.  

O.A