Υπέρ της κατάτμησης της Β' Αθήνας τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, εκτιμώντας παράλληλα ότι δεν αποκλείεται και ψήφος εμπιστοσύνης από ανεξάρτητους βουλευτές στην επικείμενη ψηφοφορία.

«Θεωρώ αναγκαία την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών και πρωτ’ απ’ όλα  της Β` Αθηνών που σήμερα μετά την τελευταία απογραφή, φτάνει στις 44 έδρες, σχεδόν το ένα έκτο της Βουλής» ανέφερε στον «Τύπο της Κυριακής».

Για την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μιχελάκης τόνισε, μεταξύ άλλων ότι «εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε σε εφαρμογή σενάρια πολιτικής ανωμαλίας. Μετά τις ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής, ξεκίνησε -τον τελευταίο καιρό- ένα θεσμικό εκβιασμό, πατώντας στις συνταγματικές διατάξεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Τώρα, ενώ άρχισαν οι πιο κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αρχίσει τη διαπραγμάτευση για το χρέος, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας. Έτσι, όμως,  δεν στρέφεται απλά και μόνο εναντίον της κυβέρνησης. Πλήττει την ίδια τη χώρα. Υπονομεύει την οικονομία και τα συμφέροντα των πολιτών. Απαντούμε, λοιπόν, έμπρακτα στα σενάρια ανωμαλίας και ενισχύουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας μας».  

Για την έκβαση της ψηφοφορίας για την κυβέρνηση είπε: «Θεωρώ δεδομένο πως η κυβέρνηση θα διατηρήσει τη δύναμή της και δεν αποκλείω ενίσχυση».