Ολοκληρώθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στην Ολομέλεια που ανοίγει τις εργασίες της νέας κοινοβουλευτικής συνόδου.

Ήπια και χωρίς τα μεγάλα λόγια του παρελθόντος, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τέλεσε τον αγιασμό, με τα βλέμματα όλων να πέφτουν πάνω στον Τσίπρα, ο οποίος δεν έκανε τον σταυρό του. 

Στα του παρασκηνίου ο αγιασμός ξεκίνησε με 20 λεπτή καθυστέρηση. Ο πρωθυπουργός μπήκε στην ώρα του στην Ολομέλεια αφού πρώτα έκανε βόλτα περιμετρικά του περιστυλίου με τον γραμματέα της κυβέρνησης, κ. Καϋμενάκη. Μετά την ολοκλήρωση δε της διαδικασίας ο κ. Σαμαράς έκατσε στο καφενείο της Βουλής και είχε χαλαρή κουβέντα με βουλευτές. 

Είπε μεταξύ των άλλων ότι ο ΕΝΦΙΑ θα έρθει εμφανώς μειωμένος στα εκκαθαριστικά των φορολογούμενων. Ακόμη είχε θερμή χειραψία με την ανεξάρτητη βουλευτή Χρυσούλα Γιαταγάνα, ενώ δέχτηκε και τα συγχαρητήρια του Γιοβανόπουλου για τη λειτουργία των νοσοκομείων ειδικά στην αντιμετώπιση του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος. 

Κατατέθηκε η πρόταση εμπιστοσύνης 

Την ίδια ώρα κατατέθηκε εγγράφως απο τον πρωθυπουργό το αίτημα για πρόταση εμπιστοσύνης. Η συζήτηση σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος θα ξεκινήσει την Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής με ονομαστική ψηφοφορία. 

«Καλή χρονιά για την Ελλάδα» 

Σε δήλωση του ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η νέα χρονιά θα είναι καλή για τον τόπο και οπτι θα αντιμετωπιστούν προβλήματα. "Θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα, για τη σταθερότητα ανάπτυξη και τη μείωση ανεργιάς", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Π.Τ.