Τους «κινέζους» παριστάνουν οι βουλευτές στο άκουσμα ότι θα φορολογούνται οι εταιρικές παροχές των εργαζομένων. Στην ίδια γραμμή και πλειάδα δημοσιογράφων που είτε αγνοούν το Σύνταγμα είτε κάνουν πως το αγνοούν, αφού ο νόμος φορολογεί και όχι η εγκύκλιος
 
Όλοι μαζί, ξαναπέφτουν από τα σύννεφα και διαμαρτύρονται δήθεν για την εγκύκλιο της γενικής γραμματέας Εσόδων που θέτει το εφαρμοστικό πλαίσιο του νόμου. 
 
Επειδή όμως και η κοροϊδία έχει τα όριά της... καλό θα είναι οι κ.κ. βουλευτές να θυμηθούν πως τον νόμο αυτό τον ψήφισαν οι ίδιοι τον Ιούλιο του 2013. 
 
Πρόκειται για τον νόμο 4172/2013 και συγκεκριμένα στο άρθρο 13 αναφέρεται πως: «1. Με την επιφύλαξη των διατάξεων των παραγράφων 2, 3, 4 και 5 οποιεσδήποτε παροχές σε είδος που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή συγγενικό πρόσωπο αυτού συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημά του στην αγοραία αξία τους, εφόσον η συνολική αξία των παροχών σε είδος υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ ανά φορολογικό έτος».
 
Ουσιαστικά οι ίδιοι οι βουλευτές ψήφισαν τη φορολόγηση πάσης φύσεως εταιρικών παροχών των εργαζομένων όπως είναι κινητά τηλέφωνα, αυτοκίνητο ή πιστωτικές κάρτες ακόμα και τα κουπόνια και οι δωροεπιταγές. 
 
Το παιχνιδάκι της μετάθεσης και της επίρριψης των ευθυνών σε μια γενική γραμματεία που είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των νόμων και δεν νομοθετεί η ίδια είναι τουλάχιστον γελοίο. 
 
Έτσι είτε οι βουλευτές δεν ξέρουν τι ψηφίζουν είτε πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβουν τις ευθύνες τους.... (σ.σ. και στις δύο περιπτώσεις πάντως θα πρέπει να πάνε σπίτι τους). 
 
T.A.