Την Τετάρτη στις 18:00 ξεκινά η τριήμερη ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. 

Λόγω της εγγραφής μεγάλου αριθμού βουλευτών στον κατάλογο των ομιλητών, οι συνεδριάσης την Πέμπτη και την Παρασκευή θα ξεκινήσουν το πρωί, ενώ όλες οι προγραμματισμένες εργασίες, επιτροπές, κοινοβουλευτικός έελεγχος και νομοσχέδια, διακόπτονται για την επομένη εβδομάδα. 

Κανονικά δε, τις εργασίες του τριημέρου ανοίγει ο ίδιος ο πρωθυπουργός (καθώς αυτος αιτείται ψήφο εμπιστοσύνης), ωστόσο λόγω απουσίας του κ. Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής του Μιλάνου, πρώτος στο βήμα θα ανέβει ο Μάκης Βορίδης. 

Οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων παίρνουν το λόγο όταν αυτοί το ζητήσουν, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα το κάνουν.  

Σε κάθε περίπτωση ο Αντώνης Σαμαράς θα κλείσει τις εργασίες του τριημέρου με ομιλία του στο Σώμα, καθώς σύμφωνα με τον ΚτΒ, κανείς δεν μπορεί να πάρει τον λόγο μετά από αυτόν. 

Π.Τ.