Λίγες μόνο ώρες έμειναν για την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για παροχή εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ιδιαίτερες εκπλήξεις από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) δεν αναμένονται. Το μπλοκ των Παπανδρεϊκών βουλευτών, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο διεμήνυσε πως θα ψηφίσει «ναι».

Πλέον τα βλέμματα όλων στρέφονται στους ανεξάρτητους βουλευτές, 14 εκ των οποίων έχουν συστήσει τη δική τους κοινοβουλευτική ομάδα, δίχως όμως να κρατήσουν ενιαία στάση στην ψηφοφορία.

Από τους 23 ανεξάρτητους, οι 7 προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες οι 6 από την ΔΗΜΑΡ οι 5 από το ΠΑΣΟΚ, 2 είχαν εκλεγεί με τη ΝΔ, 2 προέρχονται από την Χρυσή Αυγή και ο ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, «παρών» θα ψηφίσουν ή θα απέχουν ο Γιώργος Νταβρής, ο Χρήστος Αηδόνης, η Κατερίνα Μάρκου, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Ιωάννης Κουράκος και η Μίκα Ιατρίδη.

Την κυβέρνηση αναμένεται να καταψηφίσουν ο Γιώργος Κασαπίδης, ο Βύρων Πολύδωρας, ο Βασίλης Οικονόμου, Γιώργος Γιοβανόπουλος, ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Βασίλης Καπερνάρος, η Χρυσούλα Γιαταγάνα, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Θεόδωρος Παραστατίδης, η Ραχήλ Μακρή, ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο Πάρις Μουτσινάς, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.  

Π.Β.