Το Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφθηκε η νομικός και σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν.

Εκεί, ο διευθυντής του Μουσείου, Δημήτρης Παντερμαλής, την ξενάγησε στα αξιοθέατα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συνέντευξη Τύπου.

Μαζί με την Αμάλ Αλαμουντίν ήταν και ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, Ντέιβιντ Χιλ, καθώς και οι νομικοί του δικηγορικού γραφείου Doughty Street Chambers, Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ.

Οι τρεις τους συνοδεύονταν από τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, τη γενική γραμματέα, Λίνα Μενδώνη και από τον συγγραφέα, Νίκολας Γκέιτς.

Κατά τη διάρκεια, της ξενάγησης στην αίθουσα του Παρθενώνα στον τρίτο όροφο, ο Ντέιβιντ Χιλ είπε στην κυρία Αλαμουντίν πως «το τραγικό της ιστορίας είναι πως το μισό της ζωφόρου είναι αυτό που βλέπουμε εδώ και το άλλο μισό στο εξωτερικό».

Η διάσημη δικηγόρος τράβηξε τα βλέμματα των επισκεπτών και φυσικά τα φώτα όλων των ελληνικών και ξένων τηλεοπτικών συνεργείων που είχαν συρρεύσει από νωρίς έξω από το Μουσείο Ακρόπολης.

Η ίδια στάθηκε αρκετή ώρα μπροστά στις αρχαϊκές κόρες, παρατηρώντας τις λεπτομέρειες και την πολύχρωμη διακόσμηση των ενδυμάτων. Μάλιστα, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη «Χιώτισσα», τη μικρή κόρη που ανασηκώνει χαριτωμένα τον ιωνικό της χιτώνα με το αριστερό της χέρι και φέρει περίτεχνη κόμμωση.

Η ξενάγηση συνέχισε με μια στάση μπροστά στο άγαλμα του γυμνού εφήβου «Παιδί του Κριτίου» και σε άλλα αριστουργήματα της αίθουσας με τα αρχαϊκά έργα, συνέχισε στη «Νίκη Σανδαλιζομένη» -τμήμα πλάκας που παριστάνει μια Νίκη που σκύβει να τακτοποιήσει το σανδάλι του ανασηκωμένου δεξιού ποδιού της ενώ η ίδια στρέφεται προς τα αριστερά με τα φτερά της απλωμένα πίσω της.

Ο Δ. Παντερμαλής και ο Κ. Τασούλας ξενάγησαν επίσης την ομάδα των προσκεκλημένων στις Καρυάτιδες, πριν από την τελική άνοδο στην αίθουσα του Παρθενώνα.

Αν και ήταν προγραμματισμένο να ανέβουν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, η επίσκεψη τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Ντ. Μ.