Σκληρή επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε στον υπουργό Οικονομικών ο Απόστολος Κακλαμάνης.

«Δεν ξέρω ποιοι επέβαλαν ή επέλεξαν τον κύριο Χαρδούβελη ως υπουργό, πάντως σίγουρα αν κρίνω από την εμφάνισή του σε αυτή την αίθουσα δεν σέβονται το ελληνικό κοινοβούλιο» είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε:

«Έχουν κατορθώσει να βάλουν στην ψυχή του λαού το δηλητήριο του αντικοινοβουλευτισμού. Δεν ξέρω ποιο είδος δημοκρατίας έχουν υπόψην τους».

Η αντίδραση του κ. Κακλαμάνη, ο οποίος σημειωτέον καταψήφισε το άρθρο 7 του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, προήλθε από το γεγονός ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν έχει παραστεί αρκετές φορές για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή του.

Αξίζει να επισημανθεί η κυνική αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος αμέσως μετά το τέλος της επίθεσης που δέχθηκε πήρε τον λόγο, όχι για να απαντήσει, αλλά για να ενημερώσει το Σώμα ότι δεν κάνει αποδεκτή καμία από τις προτεινόμενες βουλευτικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί στο νομοσχέδιο.

Πάντως, νωρίτερα, ο κ. Κακλαμάνης είχε επαναλάβει ότι δίνει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση για να μην πάει η χώρα «στα χειρότερα». 

Π.Τ.