Τη συζήτηση για την επόμενη ημέρα μετά το μνημόνιο προσπάθησε να ανοίξει το οικονομικό επιτελείο κατά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον.

Στα είκοσι λεπτά της συνάντησης, όπως ήταν φυσικό δεν πρόλαβαν να συζητήσουν πολλά, με την Λαγκάρντ – σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα- να κλείνει τη συζήτηση... άμεσα, διαμηνύοντας πως βασική προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση.

«Μετά την αξιολόγηση είναι δικό σας θέμα τι θα κάνετε», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα της επικεφαλής του ΔΝΤ. Μέσα στο ένα τρίτο της ώρας, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου και ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) εξήγησαν εν συντομία ότι η κυβέρνηση θέλει να τελειώσει το πρόγραμμα και να συζητήσει τις επιλογές που υπάρχουν για μετά τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο κ. Παπασταύρου τόνισε ότι η Αθήνα επιζητεί μία λύση που θα είναι επωφελής για όλες τις πλευρές, ωστόσο η Λαγκάρντ «πέταξε» το μπαλάκι πίσω στην ελληνική πλευρά, λέγοντας ότι «προς το παρόν πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση».