Μέρα που είναι το «παπανδρεϊκό» ΠΑΣΟΚ έβαλε τα γιορτινά του και θυμάται τις εποχές του 1981, τότε που το Κίνημα υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου πετύχαινε την πρώτη του εκλογική επικράτηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής του κόμματος Θάνος Μωραΐτης δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook ένα πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, με την υποσημείωση:

«Αυτή ήταν η Ελλάδα που άλλαξε για πάντα ο Ανδρέας Παπανδρέου».

 

 

 

Αναμφίβολα ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ άλλαξε το πρόσωπο της Ελλάδας, αποκατέστησε δημοκρατικές ελευθερίες και έβγαλε από το οικονομικό αδιέξοδο εκατομμύρια ελλήνων.

Ο γιος του όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου, εν μια νυκτί ξήλωσε ένα μεγάλο μέρος της παρακαταθήκης που άφησε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. Έβαζε δηλαδή φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στο πιστοποιητικό οικονομικών φρονημάτων της Ελλάδας, υποθηκεύοντας τη χώρα για δεκαετίες. Και τότε ο κ. Μωραΐτης δεν αντέδρασε.

Έκτοτε, και όταν το ΠΑΣΟΚ, τα απομεινάρια του τουλάχιστον, ανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο κ. Μωραΐτης επέλεξε να παίξει έναν άλλον ρόλο: Αυτόν του αντάρτη που κάθε φορά ζωνόταν τα φυσεκλίκια του απειλούσε από εδώ και από κει, και στο τέλος έριχνε «άσφαιρα» ψηφίζοντας όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια...

Και τώρα θυμήθηκε ξανά την παρακαταθήκη του Ανδρέα. Σαν να λέμε, «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις»...

Π.Β.