Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο των αστυνομικών αλλά δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στην αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η καλή λειτουργία μιας Αστυνομίας δεν εξαρτάται από νομοθετήματα και αναδιαρθρώσεις, ούτε αυτά αποτελούν αυτοσκοπό που άλλωστε κρίνονται όπως και να έχει εκ του αποτελέσματος, αφήνοντας έτσι τις αιχμές του για τον προκάτοχό του, Νίκο Δένδια, ο οποίος είχε καταθέσει το πολυσυζητημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ.

«Το ζητούμενο για εμένα είναι η νέα οργανωτική δομή της Αστυνομίας να ανατρέπει τα κακώς κείμενα, όποια είναι αυτά και να δημιουργεί μια Αστυνομία αποτελεσματική, ενταγμένη στην κοινωνία, με ουσιαστικό κοινωνικό ρόλο και με ουσιαστική δημοκρατική νομιμοποίηση και λειτουργία. Γι’ αυτούς τους λόγους βελτιώσαμε με στοχευμένες παρεμβάσεις μας τον πρόσφατο νόμο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

ΑΝ. ΓΑΛ.