Πολλοί είναι αυτοί που μπορούν να προσάψουν αρκετά στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ότι είναι αποσπασματική, ότι αποκλείονται πολλοί οφειλέτες με αποδεδειγμένη αδυναμία αποπληρωμής κλπ. Αλλά όλα αυτά διορθώνονται. Η τροπολογία που κατατέθηκε, ούτε θέσφατο είναι, ούτε η απόλυτη αλήθεια. Επιδέχεται διορθώσεων και ορισμένες έχουν ήδη γίνει.

Πέραν του πρακτικού της κομματιού, η ρύθμιση αυτή έχει και μία συμβολική σημασία. Είναι ένα θέμα που αφορά ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και απλώνεται ένα πεδίο στοιχειώδους συνεννόησης και συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων, κάτι που ο τόπος έχει απεγνωσμένα ανάγκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο επιμένει να μην τη στηρίζει. Ναι μεν θα ψηφίσει «παρών» για να δείξει ότι η τροπολογία έχει ορισμένα θετικά στοιχεία, ωστόσο δεν τη στηρίζει ξεκάθαρα. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι περιλαμβάνεται και η επέκταση της έκτακτης εισφοράς στην ίδια τροπολογία. Ωστόσο απλά θα μπορούσε να διεκδικήσει την απόσυρσή της.

Ακόμα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, έστω και με αστερίσκους, έστω και με κριτική αποφάσισαν να στηρίξουν ορισμένες πτυχές της. Και ως γνωστών οι ΑΝΕΛ έχουν κατά καιρούς αντιπολιτευθεί την κυβέρνηση με έντονο τρόπο, ακόμη ακόμη εντονότερο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΝ.ΒΕΛ.