Έπειτα από αρκετές ημέρες αναμονής ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης «έλυσε» τη σιωπή του και τοποθετήθηκε σχετικά με τις εξελίξεις με την ΑΟΖ και την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Στο σχόλιο που επιφύλασσε για την Άγκυρα όμως αντί να κάνει σαφή την τοποθέτηση του ίδιου και του κόμματος του αναφορικά με την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, συσκοτίζει περισσότερο τα πράγματα: 

«Η Τουρκία πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο στην περιοχή. Να διαλέξει αν θα είναι με τις χώρες που χτίζουν ένα καλύτερο μέλλον ή με αυτές που καταστρέφουν πολιτισμούς χιλιετιών».

Το ερώτημα που γεννάται είναι: Ποιες χώρες εννοεί ο κ. Θεοδωράκης ως αυτές που «καταστρέφουν πολιτισμούς χιλιετιών»; Όσο και ψάξουμε δεν μπορούμε να βρούμε μία χώρα στη Μέση Ανατολή με τέτοιες διάθεσεις.

Εκτός και εάν ο πρόεδρος του Ποταμιού εννοεί το Ισλαμικό Κράτος. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, κανείς δεν έχει αναγνωρίσει την ίδρυση του «χαλιφάτου» από τους τζιχαντιστές.Εάν ισχύει αυτή η υπόθεση λοιπόν, ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ο πρώτος ηγέτης δυτικού κόμματος που αναγνωρίζει – έστω και από σπόντα- το Ισλαμικό Κράτος...

ΠΑΝ.ΒΕΛ.