Ούτε έναν φάκελο δεν αφήνει ανυπόγραφο και σε εκκρεμότητα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος αναχωρεί την προσεχή Παρασκευή το βράδυ από το Πεντάγωνο.

Όπως μαθαίνουμε, ο διάδοχός του δεν θα βρει καμία υπόθεση να τον περιμένει με το που θα αναλάβει τα καθήκοντα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ώστε να «πελαγώσει» με τα εξειδικευμένα θέματα πριν καλά -καλά εγκατασταθεί στον τρίτο όροφο του υπουργείου.

Επίσης οι ίδιες αξιόπιστες πηγές θέλουν ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας να αφήνει και μία σημαντική παρακαταθήκη για το θέμα των πυραυλακάτων, ώστε να υποχρεωθεί η ιδιοκτησία των Ναυπηγείων Ελευσίνας να μας τις παραδώσουν άμεσα, καθώς ήδη τις έχει πληρώσει και εξοφλήσει το ελληνικό Δημόσιο δίνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Παρά τα όσα γράφονται ότι θα επιστρέψει και η παραμονή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Στρασβούργο θα είναι σύντομη, ο ίδιος όπως μαθαίνουμε λέει ότι «το συμβόλαιο του Επιτρόπου είναι πενταετές και πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο της επέκτασης , του λεγόμενου option». Βέβαια στην πολιτική δεν υπάρχουν αμετάκλητες σταθερές και πάντα υπάρχουν τα... αν των εξελίξεων.   

Ωστόσο η συγκίνηση είναι διάχυτη στον τρίτο όροφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αμέτρητοι αγώνες έχουν δοθεί, είτε για τους S-300, είτε για τα υποβρύχια, είτε για τα ανεκπλήρωτα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα. Αν οι διάδρομοι του Πενταγώνου είχαν φωνή θα είχαν πολλά να πουν και να αποκαλύψουν....

Η ηγεσία του Πενταγώνου, αν και την Πέμπτη, όλη την ημέρα, θα είναι στο πλευρό του Δημήτρη Αβραμόπουλου κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ», έχουν προγραμματίσει και αποχαιρετιστήρια συνάντηση μαζί του την επομένη.

Ιδιαίτερα το ΓΕΝ το έχει χρήσει και καπετάνιο του Πολεμικού Ναυτικού και τον νιώθει δικό του άνθρωπο.

Γ. Κοκ.