Ο πόλεμος ανακοινώσεων που κατά καιρούς ξεσπά ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, γεννά ένα απλό ερώτημα: γιατί δεν τα λένε στο τηλέφωνο;

Οι δυο πλευρές, σαν να περιμένουν με τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο ετοιμοπόλεμες, εκδίδουν ολιγόλογα «τσιτάτα» για να απαντήσουν με «εξυπνάδα» στον αντίπαλο.

Όπως η Σοφία Βούλτεψη έγραψε για τον ΣΥΡΙΖΑ «Την ημέρα που βγήκαν τα αποτελέσματα των stress tests αμήχανα ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου. Σήμερα, που όλο το Έθνος γιορτάζει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει ανακοίνωση για τις τράπεζες. Τα συμπεράσματα δικά σας...», μια ανακοίνωση χωρίς απαντήσεις στα πολιτικά ερωτήματα για ρευστότητα και ανακούφιση των δανειοληπτών.

Ετσι και ο ΣΥΡΙΖΑ άμεσα - επίσης χωρίς πολιτική ουσία -απάντησε στην κυβερνητική εκπρόσωπο: «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!»
 
Ίσως θα μπορούσε μια τέτοια αντιπαράθεση να «σταθεί» με αξιώσεις στην τηλεοπτική εκπομπή «Πάμε Πακέτο». Εκεί όπου με ένα κλειδί στο χέρι καλούνται οι εχθροί να «μονιάσουν» μετά από χρόνια.

Αλλά ακόμη και σε αυτό το τηλεοπτικό πλατώ,  κατά καιρούς οι παραλήπτες του.. πακέτου αναρωτιούνται onair: «Μα γιατί δεν με έπαιρνε ένα τηλέφωνο να μου τα πει;»

 

Ντ.Κ.