Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου αναμένεται να περάσει αύριο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη ενόψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να εξετάσουν τις λεπτομέρειες για τα ανοικτά ζητήματα των διαπραγματεύσεων.

Ασφαλιστικό, εργασιακά και «κόκκινα» δάνεια αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι προκειμένου να ελεγχθεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το ζήτημα της αντικατάστασης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος αναχωρεί για Βρυξέλλες όπου και θα αναλάβει τα καθήκοντά του στην Κομισιόν.

Αν και αρχικά είχε διαρρεύσει ότι ο κ. Σαμαράς θα αναλάμβανε ο ίδιος το υπουργείο, πληροφορίες του newpost, τον θέλουν να έχει εγκαταλείψει αυτή την σκέψη.

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με την ίδια ανώτατη κυβερνητική πηγή, εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει το υπουργείο πολιτικό πρόσωπο με εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ δεν αποκλείεται η αντικατάσταση να επέλθει μέσω μιας ευρύτερης αλλαγής του κυβερνητικού σχήματος.

Α.Κ.