Συνεχίζεται και σήμερα το σήριαλ με την απουσία του υπουργού Παιδείας από τη δοξολογία στον Ιερό Ναού του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ενώ χθες όλοι περίμεναν τον Ανδρέα Λοβέρδο να παραστεί στη δοξολογία, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Παιδείας δεν πήγε, καθώς όπως είπε ο ίδιος δεν τον ενημέρωσαν! Μάλιστα, διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να βρεθεί ο υπεύθυνος του μπερδέματος.

Σήμερα, ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1 FM», δήλωσε ότι αρμόδια για την ενημέρωσή του ήταν η Γραμματεία της Κυβέρνησης, όχι του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Με λίγα λόγια δηλαδή, ο υπουργός Παιδείας «καρφώνει» τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, Φώτη Καϋμενάκη.

Πιο αναλυτικά, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος:

«Είναι μια παρεξήγηση, θα δείξει με ποιου την ευθύνη, γιατί κάποιος υπάλληλος ή κάποιο όργανο δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Στην κατάθεση στεφάνου και στην παρέλαση, τήρησα το πρόγραμμα κατά γράμμα και την ίδια ώρα που ήμουν στη Βουλή, λίγα μέτρα παραπέρα στον Άγιο Διονύσιο γινόταν η δοξολογία. Το πρόγραμμά μου δεν την περιείχε. 

Εκεί στη δοξολογία ο Υπουργός Παιδείας εκπροσωπεί τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση. Αν δεν έχει τη σχετική εντολή να εκπροσωπήσει, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι ότι κάποιος άλλος θα εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό ή θα πάει ο ίδιος. Εκεί υπήρχε αυτή η παρεξήγηση, δεν εστάλη το έγγραφο στο Υπουργείο Παιδείας …

Δεν ξέρω, μπορεί να εστάλη και να μην έφτασε. Η αρμοδιότητα είναι της Γραμματείας της Κυβέρνησης όχι του γραφείου του Πρωθυπουργού, της Γραμματείας της Κυβέρνησης. Δεν υπάρχει μεγάλο θέμα.

Το μεγάλο θέμα, το προσωπικό για εμένα, είναι ότι ήταν ο Αρχιεπίσκοπος εκεί, έσπευσα αμέσως να μιλήσω μαζί του, του εξήγησα πως ακριβώς συνέβη και το θέμα έληξε».

Ντ. Μ.