Μια πολιτική διαμάχη με πολλά επεισόδια αφήνει πίσω του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συναντά, σήμερα, τον διαχρονικό αντίπαλο: τον Γιάννη Στουρνάρα.

Η κόντρα του Αλέξη Τσίπρα με τον σημερινό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κράτησε τόσο καιρό και υπήρξε τόσο έντονη που  η σημερινή συνάντηση των δύο ανδρών προκαλεί ερωτήματα.

Στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, είχε «δει» ο ΣΥΡΙΖΑ τον άνθρωπο που με τις ενέργειές «επιβαρύνεται το δημόσιο χρέος της χώρας και προκλητικά επιχειρείται η προκαταβολική αμνήστευση σε όσους συνυπογράψουν αυτό το έγκλημα εις βάρος της χώρας και της Οικονομίας» και είχε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον του στις 30 Μαρτίου 2014.

Τον Γιάννη Στουρνάρα προέβαλε ως «κόκκινο πανί» ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με τη δήλωσή του την επομένη των ευρωεκλογών, όταν εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο δήλωνε: «Προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να προχωρησει στον διορισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του επόμενου επιτρόπου της Ε.Ε. χωρίς τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας. Δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις για τα επόμενα χρόνια με ποσοστά μειοψηφίας».

Όλα αυτά θα τα επαναλάβει στη σημερινή συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας;

Ντ.Κ.