Για βελτιώσεις και αλλαγές στο σχέδιο νόμου για τα κόκκινα δάνεια έκανε λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος. 

Ο κ. Μαρκόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ με τον Γ. Αυτιά είπε πως  «είναι πολύ θετική η προσπάθεια της κυβέρνησης,ωστόσο αν οι πληροφορίες είναι σωστές τότε λείπουν από την διευθέτηση των κόκκινων δάνειων τρεις κατηγορίες». 

Όπως ανέφερε λείπει η ιδιαίτερη αναφορά στα δάνεια της "κακής" ΑΤΕ. «Είναι δάνεια του πρωτογενούς τομέα, που κοκκίνισαν επειδή η ΑΤΕ ποτέ δεν εφάρμοσε τον νόμο 3259/2004 των πανωτοκίων του Καραμανλή. Και μαζι μ αυτα τα δανεια με κρατικη εγγυηση για νοσο γριπης πουλερικων», διευκρίνισε. 

Δεύτερον τα πυρόπληκτα δάνεια του 2007 και 2009 για επτά νομούς της χώρας και τρίτον όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος τα δάνεια των Συνεταιρισμών που έκλεισαν και τώρα είναι στον Διαχειριστή,που όμως δεν είναι Τράπεζα και δεν καλύπτεται από το σχέδιο νόμου. 

Ο κ. Μαρκόπουλος κατέληξε πως «στην Εύβοια έχω και από τα τρία είδη δανείων που δεν καλύπτει ο νόμος, σύμφωνα πάντα με τ‎ις δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η πίεση των πολιτών γι αυτές τις κατηγορίες και η αγωνία τους είναι μεγάλ‎η. ‎Είναι υποχρέωση μου να ενημερώσω την κυβέρνηση και να πιέσω τα αρμόδια Υπουργεία στην κατεύθυνση κάλυψης των τριών αυτών κατηγοριών. Οφείλουμε να ανακουφίσουμε όλους τους πολίτες. 

Π.Ρ.​