current views are: 2

12 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:33

Παπανδρέου κατά πάντων

Έντονη αντίδραση από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε εκείνον και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Δημοσίευση 05:33’
αρθρο-newpost

Έντονη αντίδραση από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε εκείνον και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Έντονη αντίδραση από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε εκείνον και τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Σε ανακοίνωση του Γιώργου Ελενόπουλου, γίνεται σαφές ότι:

«Ο Γιώργος Παπανδρέου, ότι έχει να πει το λέει μόνος του και με παρρησία, όπως πάντα. Με τις ομιλίες του, τα άρθρα του, τις δηλώσεις του, τις ανακοινώσεις του γραφείου του, με τα σχόλια που δίνουμε γραπτώς στη δημοσιότητα.» 

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης ο Γιώργος Παπανδρέου δια του Γιώργου Ελενόπουλου προσπαθεί να καταστήσει ξεκάθαρο ότι: 

«Πρώτον. Η φιλοσοφία, οι αντιλήψεις, οι απόψεις και οι θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου, που αφορούν και τη χώρα και τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, έχουν εκφραστεί από τον ίδιο πολλές φορές – και πρόσφατα στο Ζάππειο και το Ηράκλειο. 

Δεύτερον. Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε αντίθεση με άλλους, δεν διαθέτει “κολλητούς”, “ομάδες” και “φράξιες”. Μιλά με όλους, δεν εντέλει και δεν αποθαρρύνει κανέναν, είτε να εκφράσει τις απόψεις του, είτε να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση. Όλοι έχουν την ευθύνη όσων λένε και όσων πράττουν. Είναι προφανές ότι κάποιοι συμφωνούν με τις απόψεις του και κάποιοι διαφωνούν – τίποτα πέραν αυτού. 

Τρίτον. Το μόνον που ενδιαφέρει τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι η πορεία της χώρας και η δυνατότητα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες της χώρας και του Ελληνικού λαού. 

Τέταρτον. Οι όποιες πληροφορίες περί “ξεκαθαρίσματος λογαριασμών” και “πειθαρχικού χαρακτήρα μέτρων”, δεν αφορούν παρά τους εμπνευστές και διακινητές αυτών των πληροφοριών και προφανώς, εδράζονται στα αδιέξοδα των δικών τους επιλογών και στην αγωνία που τους διακατέχει.» 

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να δεχθεί πιέσεις από κανέναν και πως οι πιέσεις αποκαλύπτουν αδιέξοδα. 

Η ανακοίνωση καταλήγει με ένα σχόλιο περί ξεκαθαρίσματος:  

«Όσο και αν ονειρεύονται “ξεκαθαρίσματα”, δεν θα καταφέρουν ποτέ να απαξιώσουν την σημασία των αρχών, των αξιών του Κινήματος και των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων, μετατρέποντάς τες σε προσωπικές και ιδιοτελείς.» 

Τ.Τ 


σχετικα αρθρα