Ο κύριος Χαρδούβελης ξεκίνησε την υπουργική του καριέρα με μια απαράδεκτη, για σοβαρό πολιτικό, δήλωση περί του φόρου ακίνητης περιουσίας, με τεράστιο κόστος για την κυβέρνηση, την οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί. Πριν λίγες ημέρες, με την «γενναιόδωρη» ρύθμιση για τις 100% δόσεις των μη ληξιπρόθεσμων δόσεων του ΕΝΦΙΑ επεδόθη σε πλειοδοσία παροχών.

Παρ’ ότι ο ρόλος του ως υπουργού Οικονομικών μιας χώρας σε βαθιά κρίση, και μάλιστα εξωκοινοβουλευτικού, απαιτεί σοβαρότητα, στοχοπροσήλωση και τεχνική επάρκεια, αυτός προτίμησε να δράσει εκ του προχείρου. Έθεσε έτσι σε κίνδυνο την διαπραγμάτευση για την έξοδο από το Μνημόνιο, ενώ παράλληλα ευτέλισε, μετατρέποντας σε ρουσφετολογική ρύθμιση, την βασική πολιτική της κυβέρνησης για την ανακούφιση των υπέρχρεων συμπολιτών μας και την επαναφορά της ρευστότητας στην οικονομία. Χθες αναγκάστηκε να διορθώσει το λαϊκίστικο προχειρογράφημά του, αλλά η ζημιά είχε γίνει. Τουλάχιστον, δεν εθίγη η ουσία των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Σήμερα, ανάγκασε το Κοινοβούλιο να αυτοεξευτελιστεί, ψηφίζοντας τα αντίθετα από όσα του είχε ο ίδιος ζητήσει να εγκρίνει πριν μία εβδομάδα.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τον έβαλε στην θέση του, χαρακτηρίζοντας το «φούσκωμα» των 100 δόσεων με την συμπερίληψη του ΕΝΦΙΑ «όχι λάθος, αλλά λαθάρα», κυρίως όμως αφαιρώντας του κάθε αρμοδιότητα για την φορολογική πολιτική και αναθέτοντας το σχετικό χαρτοφυλάκιο στον κύριο Μαυραγάνη. Πόσο ηχηρότερο θα μπορούσε να είναι το πρωθυπουργικό χαστούκι; Πόσο σαφέστερη θα έπρεπε να είναι η αποδοκιμασία των εκλεγμένων μελών του Κοινοβουλίου για το πρόσωπο και την συμπεριφορά του; Και τι δεν καταλαβαίνει ο κύριος Χαρδούβελης, ώστε να μην έχει υποβάλει ακόμη την παραίτησή του;

Ο κύριος Χαρδούβελης μένει, λοιπόν, γαντζωμένος στην καρέκλα, παρά τις εμφανείς αποτυχίες του, αλλά και την αποδοκιμασία του Πρωθυπουργού. Καθιστά έτσι το όνομά του συνώνυμο με την πολιτική αναξιοπρέπεια.

Newpost.gr