Από το πρωί στο γραφείο προσπαθούμε να καταλάβουμε για να μεταφέρουμε τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη.
 
 
Λίγο αργότερα και αφού τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά - φυσικά και στην Κουμουνδούρου- ο κ. Σταθάκης προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση... Μόνο που αντί να μας ξεμπερδέψει μας μπέρδεψε ακόμα περισσότερο. 
 
Λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Η δήλωσή μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη. Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς».
 
Και ρωτάμε: οι νέοι πραγματικοί πολιτικοί συσχετισμοί τι ακριβώς σημαίνει... αυτοί που θα βγουν από την κάλπη ή ανακάτεμα της τράπουλας από την παρούσα Βουλή; 
 
Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν μια ξεκάθαρη διευκρίνιση για το αν συμβαδίζει με τη θέση Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο που έκανε λόγο για Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που θα αποφασίσει για τα εξής:  ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών πριν την προεδρική εκλογή και πριν την υπογραφή νέων δεσμευτικών συμφωνιών με τους εταίρους και συμφωνία στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα μπορούσε να εκλεγεί με ευρύτατη πλειοψηφία στη νέα Βουλή.
 
Τ.Α.