Βαρύ είναι το κλίμα στις τάξεις των βουλευτών τις ΝΔ μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τα όσα έγιναν με τις καταγγελίες Ξουλίδου.

Στις συζητήσεις τους στη Βουλή αναρωτιούνται τι τελικά θα γίνει με τη διαπραγμάτευση και αν θα κλιθούν να ψηφίσουν νέα μέτρα. Υπάρχουν μάλιστα ζητήματα τα οποία θεωρούν «κόκκινες γραμμές» ειδικά σε ορισμένες περιφέρειες, όπως είναι η αύξηση ΦΠΑ στα νησιά, όπου πολλοί για λόγους εντοπιότητας αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν  να ψηφίσουν, καθώς έτσι θα υπέγραφαν την πολιτική τους καταδίκη. 

Υπάρχουν δε και άλλοι που θεωρούν ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έγιναν και κυρίως δεν πέρασαν από τη βουλή μέτρα που θα μπορούσαν να είχαν ψηφιστεί. «Δεχθήκαμε μεγάλο πλήγμα από τον ΕΝΦΙΑ, δεν θα είχαμε πρόβλημα να ψηφίσουμε και κάποια άλλα μέτρα», έλεγε βουλευτής στην ομήγυρη. 

Ενδεικτική του κλίματος είναι η εκτίμηση πρώην υπουργού της κυβέρνησης, ο οποίος είχε λάβει μέρος κατά το πρόσφατο παρελθόν στις διαπραγματεύσεις, ο οποίος έλεγε σε συναδέλφους του ότι από τα 16 προαπαιτούμενα της τελευταίας συμφωνίας με τους τροϊκανούς δεν εφαρμόστηκε κανένα. 

Π.Τ.