Ένα θολό μαύρο σύννεφο έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στις τάξεις των ανεξάρτητων βουλευτών που εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι-ορισμένοι δε εξ αυτών οργισμένοι- από τη διάσταση που πήρε το θέμα χρηματισμού της βουλευτή των ΑΝΕΛ, κ. Ξουλίδου.

Ειδικά εκείνοι που δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά τους για το τι θα πράξουν κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, εκτιμούν ότι στήνεται ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. « Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα ότι και να κάνει ένας ανεξάρτητος βουλευτής θα του πουν ότι τα πήρε. Ακόμα και αν δεν ψηφίσει πρόεδρο θα του λένε ότι συναλλάχθηκε πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ», έλεγε χαρακτηριστικά ανεξάρτητος βουλευτής. 

Ωστόσο το κλίμα δεν είναι ίδιο για όλους. Υπάρχει ένα τμήμα βουλευτών που θεωρεί ότι τα όσα ειπώθηκαν  και οι καταγγελίες που έγιναν από τους ΑΝΕΛ, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να εξετασθεί. «Η κ. Ξουλίδου φαίνεται σοβαρό άτομο, δεν πιστεύω ότι βγήκε να πει οτιδήποτε εσκεμένα», έλεγε βουλευτής για να προσθέσει συνάδελφός του: «όταν ένας βουλευτής ανήκει σε κοινοβουλευτική ομάδα που έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα στηρίξει πρόεδρο και αυτός την κρίσιμη στιγμή σπάσει τη κομματική γραμμή ψηφίζοντας πρόεδρο, κάτι δείχνει», έλεγε άλλος με υπονοούμενο. 

Π.Τ.