Παράλληλα με την αποστολή του e-mail  με τις κυβερνητικές θέσεις για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, είναι σε πλήρη εξέλιξη και η πολιτική διαπραγμάτευση από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά. Ασφαλείς πληροφορίες του newpost αναφέρουν ότι είχε και το Σαββατοκύριακο τηλεφωνικές επαφές και με τον κ. Γιούνκερ και με την Άνγκελα Μέρκελ αλλά και κορυφαίο στέλεχος του ΔΝΤ και τους μετέφερε για μια ακόμη φορά τις ελληνικές θέσεις στην εξέλιξη της διαπραγμάτευσης. 

Στην ελληνική κυβέρνηση το κλίμα είναι τεταμένο και κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες βλέπουν ακόμη και με καχυποψία την στάση της τρόικα που επιμένει σε μια σκληρή στάση. Η αδιαλλαξία των εκπροσώπων των δανειστών προκαλεί αντίστοιχη στάση και από την ελληνική πλευρά .Τα μηνύματα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό είναι σαφέστατα και κάνουν λόγο παράλογες και μη εφαρμόσιμες απαιτήσεις. «Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να κλείσει η συμφωνία αλλά όχι με όποιο κόστος» δήλωσε στο Newpost στέλεχος που συμμετέχει στη διαπραγμάτευση. 

Και είναι κοινή απόφαση των Σαμαρά και Βενιζέλου ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών οφείλουν να κατανοήσουν ότι νέα μέτρα, νέες περικοπές και νέο μνημόνιο δεν μπορεί να ψηφιστεί από την ελληνική βουλή. Η κυβέρνηση παίζει τώρα γερά το χαρτί της πολιτικής σταθερότητας και προειδοποιεί τους δανειστές ότι αν η διαπραγμάτευση δεν κλείσει τότε η χώρα αναγκαστικά οδηγείται σε εκλογές.

Και οι εκλογές σημαίνουν για τους ευρωπαίους αφενός καθυστέρηση, αφετέρου μηδενική διασφάλιση ότι οι όποιες συμφωνίες έχει υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση θα ισχύουν και θα τηρηθούν.

Γ.Γ