Η δημοσιοποίηση του email της ελληνικής πλευράς προς την τρόικα έφερε σε αμηχανία την Αθήνα. Η διαρροή του προκάλεσε εκνευρισμό την ώρα που οι δανειστές φέρονται να ζητούν νέα μέτρα.

Οι λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης και οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς όπως η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και το λεγόμενο μαχαίρι στο ασφαλιστικό μέχρι χθες ήταν απλά δημοσιογραφικές πληροφορίες. 

Η διαρροή του εγγράφου έδωσε μορφή στα νέα μέτρα που «απλόχερα» η κυβέρνηση προσφέρει ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να προχωρήσει η χώρα στο επόμενο στάδιο το ECCL, τη λεγόμενη και προληπτική γραμμή πίστωσης. 

Στα συμπεράσματα στη σελίδα 47 μετουσιώνεται ολόκληρο το νόημα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Ο υπογράφων υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης γράφει: «On the fiscal front, where our perceptions of a fiscal gap differ, we propose to bridge our differences through the immediate adoption of new measures.» 
Η ακριβής μετάφραση: «Στο δημοσιονομικό μέτωπο , όπου οι αντιλήψεις μας για ένα δημοσιονομικό έλλειμμα διαφέρουν , προτείνουμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας με την άμεση εφαρμογή των νέων μέτρων». 

Και μπορεί η ελληνική πλευρά να μην δέχεται το δημοσιονομικό κενό ωστόσο προτείνει μέτρα και μάλιστα άμεσα για να γεφυρωθούν οι διαφορές.... Δηλαδή άμα το δεχόταν τι θα γινόταν;

Τ.Α.