Από δυο χωριά χωριάτες έχουν γίνει στο ΠΑΣΟΚ Βενιζελικοί και Παπανδρεϊκοί και φαίνεται πως δεν θα μπορέσουν να μονιάσουν ξανά. 

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra είπε πως «ο Παπανδρέου στις ευρωεκλογές δεν στήριξε το ΠΑΣΟΚ , αλλά τη Δημοκρατική Αριστερά, γεγονός που αποδεικνύεται και από τη στήριξη στην πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά η οποία στις ευρωεκλογές συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ». 

Αυτή η δήλωση αποτυπώνει το κλίμα εντός του ΠΑΣΟΚ κλίμα που καλλιεργήθηκε ήδη από το Σεπτέμβριο, όταν οπαδοί του Γιώργου Παπανδρέου φώναζαν προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο «Γιώργο γερά να πέσει η δεξιά» και δύο ημέρες αργότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος είπε «είμαστε με εκείνους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ μέσα στο παραβάν» δηλαδή εμμέσως κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό πως ψήφισε ΔΗΜΑΡ.

Η κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δε χωράει σχολιασμό καθώς όπως κινούνται τα στελέχη μιλάμε ήδη για δύο κόμματα άσχετα, αν και κανένας δεν το παραδέχεται. 

ΟΑ