Μια αποκάλυψη έκανε ο Βηματοδότης για το πώς πληροφορήθηκε ο υπουργός Οικονομικών την άφιξη του email, αποκάλυψη που προκαλεί έκπληξη. 
 
Αντί λοιπόν ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης να έχει φροντίσει μαζί με τους συνεργάτες τους να είναι κάποιος επιφυλακή σε περίπτωση που φτάσει το email νύχτα... εκείνος κοιμόταν και φαίνεται πως το ίδιο έκαναν και οι συνεργάτες του. 
 
Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι στις 7.15 το πρωί του τηλεφώνησε η κυβερνητική εκπρόσωπος η οποία κατευθυνόταν σε τηλεοπτική εκπομπή και ήθελε να μάθει από πρώτο χέρι το τι αναφέρεται στο email.
 

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη λοιπόν ο διάλογος ήταν ως εξής:

 
«Τι λέει το e-mail της τρόικας; Βγαίνω τώρα σε κανάλι και θέλω να ξέρω τι να πω» είπε, κάτι σαν «πρωινό ξύπνημα», στον υπουργό Οικονομικών. «Ποιο e-mail;» ήταν η απάντηση του κ. Χαρδούβελη, συνεχίζοντας ότι ακόμη βρίσκεται στο σπίτι του και δεν έχει ανοίξει τον υπολογιστή του. Η κυρία Βούλτεψη τον βεβαίωσε ότι όντως αφίχθη το e-mail της τρόικας, οπότε ο κ. Χαρδούβελης βγάζοντας το συνηθισμένο επιφώνημα εκπλήξεως (του τύπου ο-λα-λα) έτρεξε προς το γραφείο του». Μετά την ενημέρωση έλεγε σε συνεργάτες του ότι αυτό που φταίει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι το... τρίτο πόδι. Απολύτως κατανοητός ο υπουργός Οικονομικών».
 
Βέβαια θα μπορούσε να είχε πει στους συνεργάτες του να τον είχαν ενημερώσει εγκαίρως...
 
Αποδεικνύεται τελικά μετά και τις απανωτές γκάφες του υπουργείου σε ΕΝΦΙΑ, δόσεις κλπ πως σε αυτό το υπουργείο τις κρίσιμες στιγμές... κοιμούνται
 
T.A.