Ήταν Οκτώβριος του 2009, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε εκλεγεί πρωθυπουργός της χώρας και το ΠΑΣΟΚ είχε επικρατήσει με σαρωτική νίκη.

Τότε στη συγκρότηση της κυβέρνησης είχε γίνει μια έκπληξη πρώτου μεγέθους. Υπουργός Επικρατείας και ατύπως αναπληρωτής πρωθυπουργός είχε αναλάβει ο Χάρης Παμπούκης, νομικός και καθηγητής Πανεπιστημίου. Ο κύριος Παμπούκης είχε έτσι κι αλλιώς στενές σχέσεις με την οικογένεια Παπανδρέου.

Όμως ο κύριος Παμπούκης χωρίς να έχει εκλεγεί κλήθηκε να αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο. Όλοι στοιχιμάτιζαν τότε πως υπουργός Επικρατείας θα αναλάμβανε είτε ο Γιάννης Ραγκούσης , είτε ο Παύλος Γερουλάνος.

Η πορεία του κυρίου Παμπούκη στη θέση του δεν ήταν εύκολη. Οι περισσότεροι υπουργοί δεν συνεργάζονταν μαζί του, καθώς δεν είχε εκλεγεί και δεν τον έβλεπαν με καλό μάτι. Είχε δύσκολες σχέσεις και με το Γιάννη Ραγκούση και με άλλους και κατά κοινή ομολογία, δεν πέτυχε στο ρόλο του συντονιστή.

Ο κύριος Παμπούκης είχε αποχωρήσει και μέχρι και σήμερα ιδιωτεύει και ασχολείται με τις πολλές και δύσκολες υποθέσεις του γραφείου του, αλλά και με τη διδασκαλία στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όμως το σαράκι της πολιτικής "τρώει" τους ανθρώπους. Έτσι, ο κύριος Παμπούκης φαίνεται πως επέστρεψε καθώς είναι από εκείνους που συμμετέχουν στις κλειστές συσκέψεις του Γιώργου Παπανδρέου που σχεδιάζεται η επαναφορά του πρώην πρωθυπουργού. Σε αυτές τις συσκέψεις συμμετέχουν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο αδελφός του Νίκος, ο κύριος Παμπούκης, ο κύριος Πετσάλνικος και γνωστός επικοινωνιολόγος ο οποίος ήταν και είναι κοντά στην οικογένεια Παπανδρέου.

Η σύνθεση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να προκαλούνται αντιδράσεις από άλλα παπανδρεϊκά στελέχη , τα οποία περιμένουν παλινόρθωση του Γιώργου Παπανδρέου για να ξαναβγούν στο προσκήνιο.

O.A