Το σενάριο έχει κυκλοφορήσει εδώ και καιρό και είναι υπαρκτό. Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη είχε κάνει την πρόταση, να παραμείνει η Βουλή ανοιχτή την εορταστική περίοδο προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Η κυβέρνηση ούτε που ήθελε να ακούει αυτό το ενδεχόμενο ,ωστόσο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και η κυβέρνηση εκ των πραγμάτων αναπροσαρμόζει την στάση της. 

Έτσι το σενάριο που δεν διαψεύδεται αναφέρει πως πρώτα θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα, καλή ή κακή και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα πάει στη Βουλή με αυτή τη συμφωνία ανοίγοντας πρώτα τις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. 

Με αυτή διαδικασία συμφωνούν και στο ΠΑΣΟΚ καθώς αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και είτε θα γίνει εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, είτε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς επιθυμεί. 

Όπως υποστηρίζουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να σταματήσει η πολιτική αβεβαιότητα, οι βουλευτές να έχουν μπροστά τους όλα τα δεδομένα και να μην οδηγηθεί η χώρα στα βράχια. 

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή συνεδρίαση του eurogroup ενώ κυβερνητικοί παράγοντες ,εκτιμούν πως το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα. Ήδη πάντως βουλευτές συζητούν πως δεν πρόκειται να κάνουν γιορτές εκτός Αθηνών.  

O.A