Οργισμένος εμφανίστηκε ο Γιάννης Ραγκούσης για τις αποφάσεις τόσο του Eurogroup όσο και της κυβέρνησης αναφορικά με την προεδρική εκλογή. 

Ο πρώην υπουργός αναφορικά με το τις αποφάσεις του Eurogroup υπογράμμισε: 

«Η Ελλάδα παραμένει τελικά στο Μνημόνιο, την ώρα που η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έγκαιρα και προγραμματισμένα ανέκτησαν πλήρως την εθνική τους κυριαρχία, ενώ παράλληλα και η Κύπρος βαδίζει στέρεα και σωστά. 

Αντίθετα, η Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου απέτυχε να φέρει σε πέρας την ιστορική αποστολή της. Προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τώρα τα χειρότερα είναι αναγκασμένη μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να κάνει όσα δεν έκανε δυόμισι χρόνια, επειδή προτεραιότητα των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου ήταν η εκτέλεση συμβολαίων διαπλοκής και η αναβίωση πελατειακών αντιλήψεων και πρακτικών» 

Σκληρός στην κριτική του ήταν και με την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες για την προεδρική εκλογή χαρακτηρίζοντας υπεύθυνους για ό,τι συμβεί τους Σαμαρά- Βενιζέλο «επειδή τα μέτρα που πλέον απαιτούνται θα είναι εξαιτίας τους οδυνηρά, αποφάσισαν να παραπέμψουν τη λήψη τους μετά την προσπάθεια για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Άρα, με βάση το υπαρκτό ενδεχόμενο μη εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, η προφανής πολιτική τους σκοπιμότητα είναι να αποποιηθούν την εθνική ευθύνη τους. Εκθέτουν την χώρα σε ανυπολόγιστους κινδύνους και τυχοδιωκτικά τζογάρουν πέντε ετών θυσίες των Ελλήνων και των ελληνικών επιχειρήσεων. Για ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής στην πατρίδα, την αποκλειστική ευθύνη θα φέρουν ιστορικά και πολιτικά οι κ.κ.Σαμαράς και Βενιζέλος.» 

Ουσιαστικά ο κύριος Ραγκούσης εγκαλεί την συγκυβέρνηση πως θα με τις ενέργειες της θα παραδώσει την χώρα στα χέρια του Τσίπρα.

Ο.Α.