current views are: 3

10 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:15

Γενέθλια σήμερα για τον Γιάννη Στουρνάρα

Γενέθλια έχει σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος κλείνει τα 58. 

Δημοσίευση 12:15’
αρθρο-newpost

Γενέθλια έχει σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος κλείνει τα 58. 

Γενέθλια έχει σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος κλείνει τα 58. 

Έχοντας αφήσει πίσω του την «καυτή» θέση του υπουργού Οικονομικών, σε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους για την ελληνική οικονομία, ο κ. Στουρνάρας πλέον βρίσκεται στο «τιμόνι» της κεντρικής τράπεζας και νιώθει σίγουρα πιο. άνετα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1956 στην Αθήνα, ενώ η καταγωγή του είναι από τη Γλύφα Φθιώτιδας και από τους Λαμπιώτες Ρεθύμνου.

Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994), τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994-2000), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ.ά. Από το 1989 διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέλαβε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, επελέγη στις 26 Ιουνίου 2012 ως νέος υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Στις 11 Ιουνίου 2014, ανακοινώθηκε πως το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενόψει της αποχώρησης του διοικητή Γιώργου Προβόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, τον διορισμό του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή. Στις 27 Ιουνίου ορκίστηκε στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. 


σχετικα αρθρα