Τι κι αν ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες πιέσεις, σχετικά με το σκάνδαλο LuxLeaks; Ο ίδιος βρήκε λίγο χρόνο να παρέμβει στα εσωτερικά της Ελλάδας και να δώσει... συμβουλές στους έλληνες ψηφοφόρους. 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης που διοργάνωσε η αυστριακή τηλεόραση, σχολιάζοντας την επικείμενη εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, υπογράμμισε πως εάν η Βουλή εκλέξει Πρόεδρο δεν θα υπάρξουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ενώ εάν στον τρίτο γύρο δεν εκλεγεί Πρόεδρος, αυτές θα γίνουν.

Μάλιστα, δεν δίστασε να προειδοποιήσει τους έλληνες ψηφοφόρους να μην εκλέγξουν «ακραίες δυνάμεις», αλλά «οικεία πρόσωπα», καθώς «γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σημαίνει για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα».

Υπενθυμίζουμε απλά πως ο κ. Γιουνκέρ που σήμερα αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup ασκούσε σκληρή κριτική στους πλούσιους Έλληνες, που βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό, την ώρα βέβαια που στη χώρα του βασίλευε η φοροδιαφυγή.

Ντ. Μ.