Στον στολισμό της Θεσσαλονίκης για τα Χριστούγεννα αναφέρθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι δεν στολίστηκε η πόλη, ο κ. Μπουτάρης ήταν... δηκτικός: 

«Πήραμε την απόφαση να μην κάνουμε τη Θεσσαλονίκη λούνα παρκ. Τα παιχνίδια και το παγοδρόμιο που στήνονταν στην πλατεία Αριστοτέλους έδιναν την αίσθηση πανηγυριού και ήταν αποτρεπτικά για την κίνηση της αγοράς».

Μάλιστα ο δήμαρχος προχώρησε σε μία παραίνεση προς τους πολίτες:

«Ο δήμος δεν μπορεί να διαθέσει λεφτά. Ζητούμε τη συμμετοχή πολιτών, καταστηματαρχών και οργανώσεων για να διακοσμηθεί πόλη. Αν ο καθένας βάλει από ένα φωτάκι στο μπαλκόνι, η πόλη θα είναι στολισμένη. Δεν είμαστε στρατόπεδο για να έχουμε ενιαία διακόσμηση. Εμείς λέμε στους συμπολίτες μας «κάντε και μόνοι πράγματα». 

Ο Σταύρος Καλαφάτης, από την πλευρά του, χαρακτήρισε τον κ. Μπουτάρη «δήμαρχο της μιζέριας», «όχι κοσμοπολίτη, αλλά ερημοσπίτη». 

«Εάν υπήρχε ένα Δίκτυο μη στολισμένων για τα Χριστούγεννα πόλεων θα ήμασταν πρωταγωνιστές, θα ήμασταν πρώτοι. Δεν μιλάμε για έναν φτωχό, αλλά ανύπαρκτο στολισμό. Μια πόλη που δεν καταλαβαίνει από Χριστούγεννα»,τόνισε χαρακτηριστικά.