Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των ελληνικών και των διεθνών μέσων ενημέρωσης για την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. 

Έτσι, από νωρίς έχουν κατακλύσει τη Βουλή δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία, προκειμένου να καλύψουν τη διαδικασία.

Εξαιτίας της βροχής, στο περιστύλιο έχουν στηθεί ακόμη και τέντες, προκειμένου να προφυλαχθούν από το νερό τα συνεργεία και οι δημοσιογράφοι.

Με πυρετώδεις ρυθμούς πραγματοποιούνται οι ετοιμασίες στη Βουλή, ενόψει την πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Στη Βουλή, εκτός από τους έλληνες δημοσιογράφους, βρίσκονται και πολλά ξένα τηλεοπτικά μέσα και ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα οποία έχουν δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για την κάλυψη της διαδικασίας. Στο ελληνικό κοινοβούλιο βρίσκονται τηλεοπτικά συνεργεία και ανταποκριτές από Κίνα, ιαπωνία, Αμερική και τιε περισσότερες χώρας της Ευρώπης. 

Την ίδια ώρα, έντονο ενδιαφέρον εξέφρασαν και πρεσβείες, προκειμένου να εκπροσωπηθούν και να παρακολουθήσουν την ψηφοφορία από τα διπλωματικά θεωρεία.

Ταυτόχρονα, και οι υπηρεσίες της Βουλής είναι έτοιμες να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, με το σύνολο των υπαλλήλων τους, γι΄ αυτό άλλωστε και έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες.

Π.T. - ΝΤ.Μ.