Δεν κατέθεσε ακόμα την μήνυσή του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κατά του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δεν έδωσε άδεια στον δικηγόρο Πέτρο Μαχά, νομικό παραστάτη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για να μπορέσει να καταθέσει τη μήνυση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς έχει προαναγγείλει ότι θα μηνύσει τον βουλευτή επειδή ενέπλεξε το όνομα του στις καταγγελίες του περί απόπειρα δωροδοκίας του από τον Γ. Αποστολόπουλο.

Ωστόσο, λόγω της πανελλαδικής αποχής διαρκείας των δικηγόρων, για να καταθέσει τη μήνυση ο κ. Μαχάς για λογαριασμό του πρωθυπουργού πρέπει να λάβει προηγουμένως άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Ο ΔΣΑ δεν αποδέχθηκε την αίτηση για χορήγηση άδειας με το αιτιολογικό ότι δεν τίθεται θέμα παραγραφής. Τελικά, ο δικηγόρος του πρωθυπουργού απέσυρε το αίτημα του για χορήγηση αδείας.

Ο πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα να καταθέσει ο ίδιος τη μηνυτήρια αναφορά, ακόμα και σε Αστυνομικό Τμήμα, ανεξάρτητα εάν το κείμενο της μηνύσεως το έχει συντάξει ο δικηγόρος του. Παρόλα αυτά, δεν ήθελε προνομιακή μεταχείριση και έτσι η μήνυση θα δοθεί μετά τη λήξη της αποχής.

ΑΝ. ΓΑΛ.