Παραιτήθηκε από την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ο Γιώργος Σαρρής, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρνει όλο και πιο κοντά τον κ. Σαρρή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα στη Χίο.

O κ. Σαρρής ανέλυσε τους λόγους της παραίτησής του, μιλώντας, σύμφωνα με το gazzetta.gr, στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Γιατί έλαβε την απόφαση να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΠΟ:

«Είναι προσωπική απόφαση. Την απόφαση την πήρα την Παρασκευή μετά την άρση της φορολογικής ενημερότητας από την αρμόδια ΔΟΥ, το… Αρμόδιο Υπουργείο. Δεν μπορώ να κυκλοφορώ στην Ελλάδα και να λένε ότι φταίει ο Σαρρής και η ΕΠΟ που έταξε ο Υπουργός και έχουν κόντρα μαζί του. Τώρα που έφυγα εγώ ας δώσουν τα χρήματα στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης. Έχετε δει κανένα ευνομούμενο κράτος να δίνει φορολογική ενημερότητα και αν χρωστάει στον πολίτη χρήματα από το 2011. Κατέθεσα και εγώ τα χαρτιά μου. Τα έχουν πάρει όλοι οι γιατροί της Ελλάδας εκτός από εμένα. Τώρα που εγώ έφυγα έχουν καιρό μέχρι τις 31 του μηνός να τα δώσουν στα σωματεία και τις Ενώσεις» 

Για τις ποινικές διώξεις για τα στημένα και τα όσα λέγονται για εκείνον: 

«Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ενημερώνομαι και εγώ από τους ρεπόρτερ που ασχολούνται με το δικαστικό ρεπορτάζ». 

Για την αντίδραση του Δ.Σ.: 

«Στο Δ.Σ. διαφώνησε η πλειοψηφία. Είναι κάτι όμως που αφορά εμένα προσωπικά και κανένα άλλο. Θεωρώ ότι η δίωξη είναι πλέον σε προσωπικό επίπεδο. Εκτός από τν ΕΠΟ, εργάζομαι, έχω οικογένεια, παιδιά και έπρεπε να κοιτάξω και αυτό. Ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει. Εσείς αν ήσασταν στη θέση μου και σας έλεγαν ότι ευθύνεστε που η ΕΠΟ και το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχασαν 2 εκατ. ευρώ, τι θα κάνατε; Γιατί τόσο καιρό δεν έκαναν τίποτα; Έλεγε ότι χάθηκαν και περιμένουμε να δούμε αν θα μπορούν να δοθούν. Υπάρχει μία χρυσή ευκαιρία η ΓΓΑ να δώσει τα χρήματα στα ερασιτεχνικά σωματεία και στις Ενώσεις». 

Για την Εθνική Ελλάδας και τον Κλαούντιο Ρανιέρι: 

«Η συμφωνία με τον κ. Ρανιέρι επέλθει την Παρασκευή. Έχει λήξει αυτό το θέμα. Το ανακοίνωσα στο Συμβούλιο. Η αποζημίωση είναι 500.00 και η πρώτη δόση είναι από την 1η Μαΐου». 

Για τα όσα λέγονται για την ενδεχόμενη κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ: 

«Δεν πρόκειται σε αυτή τη φάση ζωής μου να εμπλακώ στην πολιτική. Στο ποδόσφαιρο θα παραμείνω για πάντα. Είμαι από μικρό παιδί στα γήπεδα και θα συνεχίσω να ασχολούμαι». 

Για την επόμενη μέρα στην ΕΠΟ

«Πλέον ο αναπληρωτής πρόεδρος, κ. Γιώργο Βούρβαχη, αποφασίζει πότε θα γίνουν οι εκλογές στην Ομοσπονδία»