Όταν έφτιαξε το «Ποτάμι», οι περισσότεροι πίστεψαν ότι θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ασάφεια στις θέσεις του και οι συνεχείς καταγγελίες τροφοδότησαν αυτήν την εντύπωση

Όσο οδηγούμαστε προς τις εκλογές, ο Σταύρος Θεοδωράκης... ξανασυστήνεται και αποκαλύπτει τις πραγματικές -πολιτικές-προθέσεις του.

Πρώτον, ζητά επιτακτικά εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και επ ουδενί εκλογές τώρα, θέση που ταυτίζεται με αυτή των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Δεύτερον, ζητά να προηγηθεί των εκλογών η αλλαγή του εκλογικού νόμου, θέση στην οποία επιμένει-προκαλώνας ακόμη και εσωκομματική δυσφορία- και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος από την Καβάλα ευθέως παραδέχτηκε ότι δεν πρέπει στις ερχόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει το μπόνους των 50 εδρών. 

Τρίτον, υποδεχόμενος στο κόμμα τον Σπύρο Λυκούδη, μίλησε για τη «συνωμοσία του καλού», στην οποία  «σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει ο Σπύρος Λυκούδης και οι μεταρρυθμιστές». Υπενθυμίζουμε πως τη λέξη «μεταρρυθμίσεις» χρησιμοποιούν οι τεχνοκράτες της τρόικας όταν ζητούν απολύσεις, αλλαγές στα όρια ηλικίας των συντάξεων και ουσιαστική απαγόρευση των απεργιών με την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου

Ντ.Κ.