Με δύο εισηγήσεις στα χέρια του θα προσέλθει ο Αντώνης Σαμαράς στο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε στις 14:00 το μεσημέρι αμέσως μετά την λήξη της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση αυτή θα είναι η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με την παρούσα σύνθεση. Άρα ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους υπουργούς να κλείσουν τις εκκρεμότητες που έχουν καθώς από εκει και πέρα υπάρχουν δύο κινήσεις. 

Η πρώτη, σε περίπτωση που έχει εκλεγεί πρόεδρος, είναι να προχωρήσει σε ανασχηματισμό στο πλαίσιο της διεύρυνσης που ο ίδιος έχει προαναγγείλει τοποθετώντας στην κυβέρνηση και βουλευτές που ανήκουν σε άλλα κόμματα ή και ανεξάρτητους ,που θα έχουν υπερψηφίσει τον Σταύρο Δήμα.

Η δεύτερη είναι να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές επομένως οι μόνες οδηγίες που θα δωθούν από τον πρωθυπουργό είναι της ολοκλήρωσης των υπό κατάρτιση νομοσχεδίων και της παράδοσής τους στους επόμενους υπουργούς. 

Πάντως από το Μέγαρο Μαξίμου δεν κάνουν προβλέψεις και εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας παρά το γεγονός ότι όλο το Σαβατοκύριακο συνεχίστηκαν οι διεργασίες και οι συζητήσεις τόσο με τους ανεξάρτητους όσο και με βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ αφού για να βγει Πρόεδρος θα πρέπει να σπάσει η γραμμή που έχει δώσει η ηγεσία αυτών των δύο κομμάτων. 

Την ίδια ώρα απομακρύνεται και το σενάριο να στηθούν κάλπες στις 25 Ιανουαρίου αφού δεν θα είναι έτοιμο το υπουργείο εσωτερικών και έτσι η πιθανότερη ημερομηνία είναι η 1η Φεβρουαρίου. 

Γ.Γ