current views are: 1

29 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:54

Παρέμβαση Λαλιώτη για να μεταπείσει τον Παπανδρέου

Ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος έχει αρκετό καιρό να κάνει δημόσια παρέμβαση, φαίνεται πως επιστρατεύτηκε στην προσπάθεια να μεταπειστεί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, να μην προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, όπως έχει προαναγγείλει. 

Δημοσίευση 15:54’
αρθρο-newpost

Ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος έχει αρκετό καιρό να κάνει δημόσια παρέμβαση, φαίνεται πως επιστρατεύτηκε στην προσπάθεια να μεταπειστεί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, να μην προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, όπως έχει προαναγγείλει. 

Ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος έχει αρκετό καιρό να κάνει δημόσια παρέμβαση, φαίνεται πως επιστρατεύτηκε στην προσπάθεια να μεταπειστεί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, να μην προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, όπως έχει προαναγγείλει. 

Ο κ. Λαλιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε με το Γιώργο Παπανδρέου και είχαν μακρά συνομιλία, ωστόσο συμφωνία δεν επετεύχθη, καθώς έως αυτή την ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου είναι έτοιμος να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος. 

Σε δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

Όλοι έχουμε χρέος, ιστορικό και πολιτικό, σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την χώρα, την κοινωνία και τη δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, να διαφυλάξουμε την συνοχή και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και να διαμορφώσουμε μια αυτόνομη στρατηγική ώστε να μην είναι προσάρτημα κανενός.

Κάθε επιλογή και κάθε απόφαση, που οδηγεί στη διάσπαση είναι ένα ολέθριο λάθος και μετά έπονται ένας παρατεταμένος εσωκομματικός “εμφύλιος” και μύρια, μοιραία λάθη.

Μπορεί οι ημερομηνίες να μην είναι ιδανικές, καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια, ωστόσο συνομιλητής του έλεγε στο newpost ότι «τις αμέσως επόμενες ημέρες ανακοινώνουμε». Με δεδομένο, όμως, πως οι εκλογές θα γίνουν στις 25 Ιανουαρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου και οι συνεργάτες του έχουν μπροστά τους 26 ημέρες για να ανακοινώσουν κόμμα, συνδυασμούς και να κάνουν προεκλογική εκστρατεία, κάτι που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Πάντως, στη Χαριλάου Τρικούπη, αν και δεν το θέλουν, κινούνται ήδη για στελέχωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, χωρίς τα παπανδρεϊκά στελέχη. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, σε επιστολή του, αποκάλυψε ότι είχε συναντήσεις και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και με το Γιώργο Παπανδρέου και τους καλεί σε συστράτευση και ενότητα ενώ η επιστολή καταλήγει:

«Αγαπητέ Πρόεδρε, Φίλε Γιώργο,
κρινόμαστε για όσα πράττουμε σήμερα, με τελικό κριτή τον λαό. Μην ξεχνάμε ότι θα κριθούμε και ιστορικά. Θέλω να πιστεύω ότι πλέον των άλλων δεν θα δώσεις την ευκαιρία και σε κάποιους «φίλους» που έχουν σημείο αναφοράς το προσωπικό
τους μέλλον να το διασφαλίζουν χάριν της «ομπρέλας» που τους
παρέχει το όνομα «Παπανδρέου».  Η δική μου επιλογή είναι σταθερή. Είμαι ΠΑΣΟΚ και θα παραμείνω ΠΑΣΟΚ. Θα αγωνιστώ για το ΠΑΣΟΚ. Θα υπερασπιστώ την ιστορία του. Το παρελθόν του. Με το βλέμμα όμως μπροστά. Και με βάση τις ανάγκες της χώρας και του λαού της

Και μια υποσημείωση: Τονίζω, για άλλη μια φορά, ότι δεν διεκδικώ ρόλους και αξιώματα.» 

 

Παρέμβαση Ραγκούση για ενότητα

Σε μια πρόταση «έκπληξη» δεδομένων των πολύ κακών σχέσεων του, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο προχώρησε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Ο κύριος Ραγκούσης σε δηλώσεις του πρότεινε:

1) ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως προβλέπεται από το καταστατικό ηγείται του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και ο Γιώργος Παπανδρέου εντάσσεται στα ψηφοδέλτια.

2) μετά τις εκλογές αμέσως, το ΠΑΣΟΚ οδηγείται σε εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση, Συνέδριο κλπ όπως ακριβώς είχε συμβεί το 2007.

3) εάν ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν δεχτεί να πράξει και να δεσμευτεί για το αυτονόητο, τότε οι σημερινοί Βουλευτές, Ευρωβουλευτές και Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ (οι κ.κ. Χρυσοχοίδης, Λοβέρδος, Σκανδαλίδης, Γεννηματά, Κακλαμάνης, Ντόλιος, Μανιάτης κα.) δεσμεύονται δημοσίως πως έτσι θα εξελιχθούν οι μετεκλογικές διαδικασίες.

Γίνεται σαφές λοιπόν, ότι στο παρά πέντε της ανακοίνωσης του κόμματος Παπανδρέου, γίνονται προσπάθειες το ΠΑΣΟΚ να κατέβει στις εκλογές ενωμένο και να μην διασπαστεί. Ο λόγος πια είναι στη μεριά του Γιώργου Παπανδρέου.


σχετικα αρθρα