current views are: 3

2 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση17:01

Σύσκεψη στην Πειραιώς για τη «μεγάλη πρεμιέρα» του Γιώργου Παπανδρέου (φωτό)

Έντονη κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου. 

Δημοσίευση 17:01’
αρθρο-newpost

Έντονη κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου. 

Γράφει η Μαίρη Πολλάλη

Έντονη κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου. Μια ημέρα πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις για την ίδρυση του νέου κόμματος, οι στενοί του συνεργάτες πραγματοποίησαν σύσκεψη στα γραφεία του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου στην οδό Πειραιώς, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Γιώργο Ελενόπουλο, στα νέα γραφεία του κόμματος.

Ο κύβος ερρίφθη και ο πρώην πρωθυπουργός έχει δώσει οδηγίες στα στελέχη του, τα οποία αναμένεται ο νέο κόμμα που ιδρύει ο Γιώργος Παπανδρέου και οι στενοί τους συνεργάτες διευθετούν τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα. Άμεσα θα εξορμήσουν σε όλη την επικράτεια, πραγματοποιώντας περιοδείες με το κεντρικό σύνθημα το «νέο ξεκίνημα»

Ο Γιώργος Πεταλωτής ήταν από τους πρώτους που κατέφθασε, καθώς και ο πρώην υπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου.

Παρών ήταν και ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Νίκος Παπανδρέου.

Τα καφεδάκια και οι χυμοί έφθασαν από νωρίς για να συνοδεύσουν τις συζητήσεις και τις προετοιμασίες του νέου εγχειρήματος. 

Αύριο θα κατατεθεί το καταστατικό στο Πρωτοδικείο προκειμένου να μην διαρρεύσει το όνομα και το έμβλημα του κόμματος. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς 138, στις 5.30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών για την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, διαδικασία η οποία δεν θα σταματήσει μετά τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου, αλλά θα συνεχιστεί και μετά. Στόχος του κ. Παπανδρέου είναι η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση της πολιτικής και των αρχών του κινήματος, εφαρμόζοντας στην πράξη τη «συμμετοχική δημοκρατία». Πίσω από το κόμμα βρίσκονται πολλοί εθελοντές και νέοι άνθρωποι, υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου, που εργάζονται πυρετωδώς για την εκλογική μάχη.

Νωρίτερα, σε δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε  ότι δεν  πρόκειται για ένα νέο κόμμα αλλά για Κίνημα, γεγονός που παραπέμπει στις επιλογές του Ανδρέα Παπανδρέου κατά την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Η λέξη αυτή πιθανότατα όταν ίδρυε το ΠΑΣΟΚ και που δείχνει πως η λέξη αυτή πιθανότατα θα αποτελεί το ένα συνθετικό στο όνομα του κόμματός του.    

 

 


σχετικα αρθρα