Στό γνωστό εστιατότριο του Μπαϊρακτάρη ανακοίνωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στους πολιτικούς συντάκτες την υποψηφιότητά του για τη Β΄Αθήνας.

Ο μέχρι πρότινος Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και πρώην ευρωβουλευτής, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και απάντησε στη σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων για τον συνειρμό στη γνωστή ρήση του Κώστα Καραμανλή που φέρνει στο νου όλων ο συγκεκριμένος χώρος.

«Οι νταβατζήδες παράγονται από παθογένειες», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος, προσθέντοντας ότι «αυτοί είναι που κρατάνε εγκλωβισμένες τις κοινωνίες να μην προοδεύουν. Είναι σε όλα τα επίπεδα. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια μπλοκαρισμένη κοινωνία. Ενώ υπάρχει έναπάνδημο αίτημα να αλλάξουμε, υπάρχει πρόβλημα από όλους όσοι μπλοκάρουν την κοινωνία με τα δικά τους συμφέροντα, τα συντεχνιακά και δεν αφήνουν να εξελιχθούμε. Από αυτή τη λογική να ξεφύγουμε. Και αυτό γίνεται μόνο με μεταρρυθμίσεις. Και αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό το διακύβευμα των εκλογών». 

Εκτός από την καθαρά πολιτική κουβέντα, ένα από τα ενδιαφέρντα στιγμιότυπα στη συνάντηση του Γιώργου Κουμουτσάκου με τους πολιτικούς συντάκτες, ήταν όταν τους ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου να παρατηρεί ότι «το μαγαζί είναι γούρικο, όποιος έρχεται εδώ εκλέγεται».

Σχετικά με τις προοπτικές της εκλογής του στη Β΄Αθήνας και τον λόγο που κάποιος θα επιλεξει να τον ψηφίσει,  ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι «χρειάζονται στην ελληνική Βουλή άνθρωποι που μπορουν να επικοινωνούν σοβαρά με το διεθνές περιβάλλον, γιατί χρόνια λεώ ότι το ευρωπαϊκό είναι ελληνικό και το ελληνικό είναι ευρωπαϊκό».