Προγενέστερη δήλωση της Άντζελας Γκερέκου επικαλείται το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μαζέψει την έντονη φημολογία που θέλει τη βουλευτή Κέρκυρας να κατεβαίνει στις εκλογές με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.  

Στη διαρροή της Χαριλάου Τρικούπη περιλαμβάνεται δήλωση της Άντζελας Γκερέκου από την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, στην οποία έλεγε:

Η  διαδρομή μου στην πολιτική με δίδαξε ότι οι πολίτες αξιώνουν καθαρή θέση, συνεπή στάση, υπεύθυνη συμπεριφορά.
 
Γι' αυτό και δε θα μπορούσα παρά να συνεχίσω όπως ακριβώς ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή, ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα. Έχω το χρέος να τιμήσω την παράταξη που με ανέδειξε και, κυρίως, τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που με εμπιστεύθηκαν σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις.
 
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συνεργασία και η ενότητα είναι ο μόνος δρόμος για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Ο χρόνος θα δικαιώσει αυτή την προσπάθεια. Ενώνω τις δυνάμεις μου με εκείνες όσων ασπάζονται την ανάγκη για έναν ισχυρό τρίτο πόλο, με αναβαθμισμένη θέση σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής. Που θα κάνει πράξη μια άλλη στρατηγική για τη χώρα, αξιοποιώντας προς όφελος των πολλών τις δυνατότητες και την ασφάλεια που εγγυάται η συμμετοχή μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. 
 
Αυτή την ελπίδα των συμπολιτών μου θέλω να εκφράσω. Και με αυτό το όραμα θα συνεχίσω την πορεία μου στο πλευρό τους.

Το ερώτημα είναι πολύ απλό προς τη Χαριλάου Τρικούπη: Γιατί η κα Γκερέκου δεν έχει κάνει ήδη μια δήλωση διάψευσης των πληροφοριών που τη θέλουν υποψήφια με τη ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου; Και γιατί η κα Γκερέκου δεν έχει λάβει σήμερα θέση για τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα; 

Μήπως από το ΠΑΣΟΚ θέλουν να προλάβουν τα σχέδια της βουλευτού Κέρκυρας

Μ.Π.